Info media

ÎN ATENȚIA ASISTENȚILOR MEDICALI CARE AU ABSOLVIT PROGRAME DE SPECIALIZARE SESIUNEA 2017

Asistenții medicali argeșeni care au participat la examenul  de absolvire a Programelor de specializare sesiunea 2017 (balneofizioterapie, laborator, nutriție și dietetică, radiologie-imagistică medicală), pot ridica Certificatele de absolvire de la sediul OAMGMAMR filiala Argeș, situat în Pitești, str. Victoriei nr. 57. Program de lucru Luni – Joi, orele 9.00 – 15.00.

Certificatele se eliberează titularilor pe baza prezentării documentului de identitate, până la data de 30.04.2018.

În cadrul campaniei de prevenire a cancerului de col uterin inițiată de Ordinul Asistenților Medicali Argeș, se desfășoară în data de 24 februarie, ora 10.00, în Sala mare a Primăriei din Curtea de Argeș, sesiunea de informare și comunicare privind prevenția acestei maladii.

Sunt așteptați toți asistenții medicali interesați în promovarea educației pentru sănătatea populației feminine din Curtea de Argeș.

Sesiunea de informare este creditată de OAMGMAMR.

CURSURI EMC ÎN LUNA FEBRUARIE

În secțiunea Cursuri, sunt publicate cursurile de educație medicală continuă programate la sediul OAMGMAMR filiala Argeș.

Înscrierea la cursurile de educație medicală continuă și manifestările științifice organizate de OAMGMAMR filiala Argeș se face ONLINE.

Adresele de accesare sunt:

-          http://oammr-arges.ro/index.php/cursuri (pentru Cursuri);

-          http://oammr-arges.ro/index.php/educatie-medicala-continua/manifestari-stiintifice (pentru simpozioane, conferințe, etc).

Se selectează tab-ul Înregistrare (Individual) poziționat sub titlul cursului/manifestării științifice pentru care optează solicitantul, cu respectarea condițiilor de adresabilitate specificate în NOTA BENE (dacă este cazul) din eticheta cursului/ manifestării științifice și se completează câmpurile afișate.

Adresăm rugamintea asistenților medicali care se înscriu la curs/manifestare științifică, în situația în care nu pot participa, să anunțe aceasta cu cel puțin 48 de ore înainte de data desfășurării evenimentului, prin e-mail sau telefonic. În acest mod oferim posibilitatea altor colegi să participe.

Asistenții medicali care nu informează cu privire la imposibilitatea participării, nu vor primi acceptul participării la un alt curs.

Facem acest apel pornind de la situații concrete în care din numărul total de înscriși, doar jumătate dintre aceștia s-au prezentat la curs.

Vă mulțumim pentru colaborare.

ASISTENȚII MEDICALI ARGEȘENI, ÎN PRIMA LINIE  A PREVENȚIEI ÎN SĂNĂTATE

ÎMPREUNĂ PUTEM OPRI CANCERUL DE COL UTERIN!

 

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Romțnia (OAMGMAMR) filiala Argeș, în parteneriat cu Universitatea din Pitești, lansează campania ”ASISTENȚII MEDICALI ARGEȘENI, ÎN PRIMA LINIE A PREVENȚIEI ! ÎMPREUNĂ PUTEM OPRI CANCERUL DE COL UTERIN!”, un amplu demers pentru creșterea prevenției cancerului de col uterin în județul Argeș, campanie care se va desfășura pe întreg parcursul anului 2018.

În fiecare an, peste 4.000 de românce descoperă că sunt afectate de cancer de col uterin, țara noastră ocupând primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența acestei boli.

Campania are drept obiective principale îmbunătățirea nivelului de informare cu privire la cancerul de col uterin și creșterea gradului de conștientizare referitor la importanța vitală a prevenției în lupta cu această boală.

De asemenea, campania își propune să faciliteze accesul unui număr cât mai mare de femei din Argeș la testarea gratuită Babeș-Papanicolaou, în cadrul Programului Național pentru depistarea activă precoce inițiat de Ministerul Sănătății, contribuind, astfel, la ameliorarea efectelor devastatoare pe care boala le are în rândul femeilor din România: povara cancerului de col uterin este cea mai mare dintre statele europene, țara noastră fiind pe primul loc atât în ceea ce privește incidența. Pentru femeile active (15-44 ani) din țara noastră, cancerul de col uterin este al doilea cel mai frecvent tip de cancer și reprezintă principala cauză de deces prin cancer.

În luna februarie, în cadrul campaniei “ASISTENȚII MEDICALI ARGEȘENI, ÎN PRIMA LINIE A PREVENȚIEI ÎN SĂNĂTATE! ÎMPREUNĂ PUTEM OPRI CANCERUL DE COL UTERIN!” se vor organiza o serie de cursuri și sesiuni de instruire adresate asistenților medicali argeșeni, pentru a putea informa corect populația feminină cu ultimele noutăți și reglementări privind Programul Național de screening pentru cancerul de col uterin și măsurile de prevenție pentru stoparea acestei boli.

Pe parcursul anului 2018, prin implicare și comunicare directă cu femeile din comunitatea argeșeană, asistenții medicali din unitățile sanitare contribuie activ la educația pentru sănătate a acestui segment de populație, la îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere a mijloacelor prin care poate fi prevenit cancerul de col uterin.

”După 5 ani de derulare a Programului Național de depistare precoce a cancerului de col uterin, pot spune că lucrurile pot fi împunătățite. Parteneriatul cu dumneavoastră, asistenții medicali, îmi dă speranța că așa va fi. Este nevoie să informăm cât mai multe femei de avantajelee acestui program prin care pot beneficia de testul Babeș-Papanicolaoiu, care, dacă aș rezuma în patru cuvinte, aș spune doar atât: e gratuit, e simplu, e nedureros și poate salva o viață”, a sublinit conf. univ. dr. Daniel George Man, Decanul Facultății de Științe din cadrul Universității Pitești și coordonator al acestui  Program în județul Argeș .

”Ne dorim astăzi ca această suferință să devină o boală a trecutului și vrem să trăim ziua în care vom putea spune acest lucru. Știm, ziua nu este aproape, dar credem că împreună putem să o facem posibilă.

Noi asistenții medicali, vrem să spunem fiecărei femei argeșene: ASTĂZI E TIMPUL TESTULUI PAPANICOLAOU! ASTĂZI! MÂINE POATE FI PREA TÂRZIU!

Suntem înainte de profesioniști, fiice, mame, femei și vrem să consolidăm dreptul femeii la sănătate; pentru că salvând o femeie, de fapt, salvezi o întreagă generație”, a declarat Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.

Documente:

* Prezentare campanie

* Minighid

* Prevenirea cancerului de col uterin

 

 

  • IMG-20180129-WA0001
  • IMG-20180129-WA0002
  • IMG-20180129-WA0019
  • IMG-20180129-WA0020
  • IMG-20180129-WA0022

Simple Image Gallery Extended

Asistenților medicali argeșeni și tuturor celor care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul le adresez gânduri de apreciere și respect, urări de sănătate, multe dorințe împlinite, o viață frumoasă și binecuvântată, cu multă pace și bucurie, alături de cei dragi.

La Mulți Ani !

 

Estera STĂMOIU

Președinte OAMGMAMR Argeș

IN ATENŢIA ASISTENŢILOR MEDICALI ARGEȘENI

CARE AU PROMOVAT EXAMENUL DE GRAD PRINCIPAL

 SESIUNEA NOIEMBRIE 2017

 

Asistenţii medicali argeșeni care au promovat examenul de grad principal - sesiunea noiembrie 2017, pot ridica Certificatele de grad principal de  la sediul OAMGMAMR filiala Argeş, situat în Pitești, str. Victoriei, nr. 57.

Certificatele se eliberează titularilor pe baza cărţii de identitate sau persoanei împuternicite de către aceștia prin procură notarială, până la data de 19.03.2018.

Potrivit procedurii, diplomele care nu sunt ridicate în termenul anunțat vor fi returnate către OAMGMAMR, titularii intrând în posesia lor în aceleași condiții, de la sediul central din București, str. Calea Griviţei, nr. 77, sector 1.

Asistenților medicali argeșeni și tuturor celor care poartă prenumele Sfântului Ierarh Nicolae le transmit cu prilejul aniversării zilei onomastice gânduri de apreciere și considerație, sănătate, dorințe împlinite, trăind miracolul și bucuria Sărbătorii alături de cei dragi.

 

 

 

LA MULȚI ANI !

Estera STĂMOIU

Președinte OAMGMAMR Argeș

ÎN ATENȚIA ASISTENȚILOR MEDICALI CARE AU ABSOLVIT PROGRAME DE SPECIALIZARE SESIUNEA 2017

Asistenții medicali argeșeni care au participat la examenul  de absolvire a Programelor de specializare sesiunea 2017 (balneofizioterapie, laborator, nutriție și dietetică, radiologie-imagistică medicală), pot ridica adeverințele provizorii de absolvire de la sediul OAMGMAMR filiala Argeș, situat în Pitești, str. Victoriei nr. 57. Program de lucru Luni – Joi, orele 9.00 – 15.00.

Adeverinţele se eliberează titularilor pe baza prezentării documentului de identitate.

Cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat și ocrotitor al României, le doresc asistenților medicali argeșeni și tuturor celor care își sărbătoresc ziua onomastică, gânduri alese de apreciere și respect pentru dăruirea în activitatea de zi cu zi, urări de sănătate, împliniri, credință și speranța unei vieți binecuvântate, plină de bucurii și satisfacții alături de cei dragi.

 

LA MULȚI ANI !

Estera STĂMOIU

Președinte OAMGMAMR Argeș