Info media

Ordinul Asistenților Medicali Filiala Argeș aduce la cunoștința tuturor asistenților medicali care nu și-au depus, până la această dată, actele necesare obținerii avizului pentru autorizarea exercitării profesiei în anul 2019 că au această obligație de îndată, în vederea exercitării legale a profesiei.

Menționăm că, în acest moment,  din evidențele noastre, există încă asistenți medicali angajați în cadrul unor unități medicale, altele decât cele publice, care își desfășoară activitatea fără a avea eliberat avizul pentru anul în curs.

Potrivit legislației în vigoare, profesia de asistent medical se exercită doar în baza Certificatului de membru însoțit de avizul anual pentru autorizarea exercitării profesiei.

Reamintim tuturor celor care se regăsesc în situația mai sus menționată că documentele necesare pentru obținerea avizului anual sunt: copie după certificatul de membru al Ordinului Asistenților Medicali Filiala Argeș, asigurare de malpraxis valabilă pentru tot anul 2019, extras din Revisal, cerere pentru obținerea avizului (se găsește la sediul OAMGMAMR Argeș).

Adresăm rugămintea asistenților medicali în cauză să se adreseze Ordinului Asistenților Medicali Filiala Argeș, pentru autorizarea exercitării profesiei, până la data de 31 ianuarie 2019, în fiecare zi, de luni până joi, între orele 09-15.00.

Este necesar ca termenul să fie respectat în vederea finalizării acestei activități și demararea cursurilor și proiectelor noi pe anul 2019.

 

 

                       AU SOSIT DIPLOMELE DE GRAD PRINCIPAL

 

De asemenea, Ordinul Asistenților Medicali Filiala Argeș îi informează pe asistenții medicali care au susținut examenul de grad principal, în luna noiembrie 2018, că au fost eliberate certificatele care atestă promovarea celui mai important examen al profesiei.

Toți cei care au promovat examenul își pot ridica Certificatul de grad principal pâna la data de 31 martie 2019.

          Obligația ridicării acestui certificat le revine și asistenților medicali care au solicitat, anterior, eliberarea unei adeverințe de promovare a examenului de grad principal, deoarece actul respectiv le asigură titularilor drepturile ce decurg din prevederile legale în vigoare.

În zi de aleasă prăznuire a Sfântului Ioan Botezătorul, cel care a deschis calea botezului și a smereniei, le doresc tuturor celor care își aniversează ziua onomastică multă sănătate, să fie ocrotiți de sfântul al cărui nume le-a fost dăruit, să aibă parte de  împliniri și de oamenii dragi aproape, să își poarte pașii către o viață frumoasă, încununată cu tot ce este nevoie pentru a urca treptele desăvârșirii.

La mulți și binecuvântați ani!

Estera STĂMOIU, președinte OAMGMAMR Filiala Argeș

În zi de aleasă prăznuire a Sfântului Arhidiacon Ștefan, le doresc tuturor celor care își aniversează ziua onomastică să fie sănătoși, să aibă bucurie în suflete, armonie în case și să fie binecuvântați cu împlinirile de care au nevoie.

Aniversare frumoasă alături de cei dragi!

ESTERA STĂMOIU

Președinte OAMGMAMR ARGES

Pentru că ne-a fost îngăduit să trăim aceste sfinte sărbători, se cuvine să cinstim Nașterea Domnului punând iubire și iertare în sufletele noastre.

Deschideți ușa casei să primiți colindătorii, deschideți ușa inimii să primiți dragostea pruncului Isus Hristos și dăruiți mai departe semenilor!

Să vă fie sărbătorile îmbelșugate cu sănătate, credință, bucurii, împliniri și armonie, iar cei dragi să vă fie în preajmă!

LA MULȚI ȘI BINECUVÂNTAȚI ANI, DRAGI ASISTENȚI MEDICALI ARGEȘENI !

 

ESTERA STĂMOIU

Președinte OAMGMAMR filiala Argeș

Revistele creditate de OAMGMAMR sunt următoarele:

ARS MEDICA – 9 credite

HEALTH (Medfarm) – 5 credite revista + 4 credite chestionarele de evaluare a cunoștințelor

VIAȚA + SĂNĂTATE – 5 credite

MEDICA ACADEMICA – 5 credite

GALENUS - 5 credite

Medic.ro - 5 credite

Farmacist.ro - 5 credite

Ginecologia.ro - 5 credite

VIAȚA MEDICALĂ - 5 credite

PALIAȚIA - 5 credite

Medicină Școlară și Universitară - 5 credite

PHARMA POINTS - 5 credite

Potrivit Hotărârii Consiliului național al OAMGMAMR nr. 17/28.03.2017 pentru aprobarea Normelor de creditare a formelor de educație medicală continuă, articolul 14, alineatul 9, litera f ,,numărul de credite se acordă doar pentru abonamentele aferente întregului an calendaristic”.


 

Celor mici și mari care poartă numele, celor care poartă în suflet bucuria de a oferi și de a primi, le dorim să aibă parte de sănătate, de împlinire și să trăiască magia Sfintei Sărbători alături de toți cei dragi!

La mulți ani binecuvântați!

Estera Stămoiu, președinte Ordinul Asistenților Medicali Argeș

LA MULȚI ANI! Tuturor celor care, astăzi, își aniversează ziua onomastică, le dorim să fie sănătoși, să aibă bucurie în suflete și armonie în case, să fie binecuvântați cu împlinirile de care au nevoie și să primească răspuns bun la rugăciune. Sfântul Andrei să vă ocrotească la tot pasul!

Aniversare frumoasă alături de cei dragi!

ESTERA STĂMOIU

Președinte OAMGMAMR ARGES

În cadrul campaniei de prevenire a cancerului de col uterin ”UN TEST SALVEAZĂ O VIAȚĂ!” inițiată de Ordinul Asistenților Medicali Argeș, se desfășoară în data de 27 noiembrie 2018, ora 15.30, la Centrul Cultural Mioveni, sesiunea de instruire și comunicări științifice privind metodele de prevenție ale acestei maladii.

Înscrierile se fac on-line pe site-ul instituției, www.oammr-argeș.ro, în secțiunea Manifestări științifice,  în limita locurilor disponibile.

NOTĂ:

-       Prezența este obligatorie pentru asistenții medicali care s-au înscris;

-       Înscrierea se face o singură dată/participant;

-       Evenimentul este creditat de OAMGMAMR conform normelor de creditare a formelor de educație medicală continuă cu 9 credite EMC;

-       Participarea la sesiunea de instruire și comunicări științifice este gratuită;

-       Primirea participanților se face în intervalul orar 15.00-15.30.

”Aducem la cunoștința asistenților medicali argeșeni că în vederea înscrierii la examenul de grad principal - sesiunea 2018, Ministerul Sănătăţii a aprobat o derogare de la condiţia de experienţă profesională prevăzută de Ordinul MS nr. 1137/2018, în sensul aprobării înscrierii la examen a candidaților care îndeplinesc condiția de experiență profesională de 5 ani în specialitatea în care au obţinut titlul de calificare până la data de 31.12.2018 inclusiv.

Reamintim asistenților medicali că ultima zi de depunere a dosarelor de înscriere este data de 23.10.2018, ora 16.00, la noul sediu al OAMGMAMR filiala Argeș din Pitești, str. Victoriei nr. 57.”, a declarat Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.

Înscrierea participanților la examenul de grad principal sesiunea noiembrie 2018, se poate face pană la data de 23.10.2018, ora 16.00, la sediul OAMGMAMR Filiala Argeș, Pitești, din str. Victoriei nr. 57.

Examenul pentru grad principal se va desfășura în zilele de 01 noiembrie 2018 (asistenți  medicali generaliști, surori medicale, oficianți medicali) și 02 noiembrie 2018 (asistenți medicali- alte specialități, altele decât asistenți medicali generaliști) la LICEUL TEORETIC “DR. ION CANTACUZINO” din PITEȘTI, STR. CAROL DAVILA NR. 1 (puncte de reper: Spitalul Județean de Urgență Pitești și Piața Găvana).

Candidații au acces în sălile de susținere a testului grilă între orele 08.30 și 08.45, pe baza tabelelor aflate la responsabilii de săli și afișate la intrare și a actului de identitate (B.I., C.I. sau pașaport), aflat în termen de valabilitate.